Logo

Culturea 2024 - Kuba a Maroko

Kuba a Maroko

3. dubna 2024

14|15 Baťův institut kavárna, Zlín

12. ročník

Culturea instagramCulturea facebookCulturea spotifyCulturea youtube
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 
KUBA MAROKO 

O festivalu

Festival přinášející do Zlína esenci dalekých krajin

Culturea je festival, který umožňuje poznání cizích kultur všemi smysly. Nabízí návštěvníkům možnost vidět, slyšet, ochutnat, dotknout se a pocítit atmosféru dalekých krajin na vlastní kůži.

Každý ročník festival Culturea představí dvě země, které jsou od sebe poměrně vzdálené a na první pohled zcela odlišné, ve skrytu jsou si však něčím velmi podobné.

Již dvanáctý rok projekt organizují studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

X ChallengeO festivalu - tym

Témata, na která se můžete těšit.

Kuba

Kuba

Krajina jako z Pinterestu. Tak by sa dala označit Kuba, která svou barevností zkrášluje nejen profil na internetu. Očaruje vás svojí jedinečnou atmosférou, kterou si můžete vychutnat na jedné z mnoha písečných pláží při pověstné kubánské cigaretě nebo tradičním kubánském mojitu.

Hlavním městem tohoto ostrovního státu je Havana, jejímiž uličkami, plných koloniálních památek, se promenádují stylový veteráni. Mimoto mají tyto ulice sílu vtáhnout vás do rytmu a tance, které hýbou nejen Havanou, ale celou krajinou. Při její návštěvě žádný turista neopomene navštívit promenádu Malecón nebo náměstí Habana Vieja.

Maroko

Maroko

Hory, poušť i pláže? Historická města pulzující životem, klikaté uličky a tržiště vonící kořením? To vše má Maroko, země kontrastů, království barev, chutí a vůní, domovina mandarinek a mátového čaje.

Čarovné krajiny Maroka tvoří vstupní bránu do Afriky, na jejímž severozápadním okraji leží. Hlavním městem je Rabat, navštěvovanější jsou ale královská města Marrakéš a Fez nebo přístavní Casablanca.

Slow Travel

Slow Travel

Slow travel je jako umělecká kompozice, kde každá nota vytváří harmonii zážitků. Jedná se o druh cestování, kde není prioritou navštívit co nejvíce míst, ale naopak zpomalit, zklidnit mysl, nadechnout se a užít si vše, co daná lokalita nabízí.

Slow travel je o trávení co nejvíce času na jednom místě. Zaměřuje se na hloubkové prozkoumání destinace, ducha tamní kultury a na prožívání každodenního života místních lidí. Díky tomu otevírá dveře k autentickým interakcím a novým poznáním.

Partneři

Děkujeme našim partnerům. Vážíme si, že s Cultureou cestujete a objevujete nové kultury společně s námi.

Generální partneři

Alza
Vodárna Zlín
Zlín Black
Is Produkce

Hlavní partneři

Cpic
Nadace Tomáše Bati

Mediální partneři

Hedvábná stezka
Zlínsko-Luhacovicko
Zlínský kraj
Zlín.cz
Stámgast Gurmán
Gastroin
Turistika.cz
Hexxa
Knihovna UTB
InZlín
Kudy z nudy
Kiss

Partneři

CO
dpr metal
lyo food
manucafe
Čokoládové Království
Pošta bez hranic
UTB - Fakulta multimediálních komunikací